så här tar vi hand om dina tänder

Det viktigaste för att få behålla tänderna hela livet är att sköta dem. Förebyggande är nyckelordet. Vi föreslår den behandling som behövs för att dina tänder ska bli starka.

Lagning
Vi använder plast som standardmaterial för fyllningar. Amalgam används inte längre. Om en tand har stora skador, gör vi en krona i stället för en fyllning. Då blir tanden stark. För kronor finns det olika material att välja mellan. Om det har gått så långt att du har tandvärk, behöver vi oftast rotfylla tanden.

Ersättning av förlorade tänder
Man kan göra en bro eller ett implantat för att ersätta en förlorad tand. Förr gjorde man alltid broar, men med möjligheten att operera in ett implantat kan tänderna bredvid bevaras längre. Carl-Erik opererar in implantat. En annan möjlighet är att göra en delprotes.

Vid implantatbehandling använder vi noga utvalt material, utprovat under många år i vetenskapliga studier.

Att förebygga tandlossning
Det vikigaste för att inte drabbas av tandlossning är att lära sig hur man gör rent tänderna. Det får du lära dig av Anette Hansson, vår tandhygienist. Hon tar också bort tandsten och polerar. Om du har djupa tandköttsfickor, kan vi operera för att komma åt tandstenen. Det är också viktigt att gå regelbundet för kontroll och rengöring.

Visdomständer
Många har problem med sina visdomständer, eftersom de inte får plats att komma fram ordentligt. Då bör de oftast opereras bort, och det är något som Carl-Erik har lång erfarenhet av.

Kontakt

042-34 48 03
Obs! Ring oss alltid vid återbud!

Krapperupsvägen 115
263 76 Nyhamnsläge